1.   Rare: Σχεδόν άψητο. Ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί με υψηλή οξύτητα συνδυάζεται καλά με αυτό το ψήσιμο. Σκεφτείτε να συνδυάσετε ένα Pinot Noir ή ένα MADEMOISELLE/Μαυροδάφνη/Χαριτάτου/Κεφαλονιά Η Mademoiselle είναι μια καθαρόαιμη Μαύρη Δάφνη. Η φρεσκάδα και η δροσιά αυτού του κρασιού είναι εντυπωσιακές. Ανοιχτό κόκκινο με μπλε ανταύγειες, φράουλες, βατόμουρα, βύσσινο στη μύτη και τραγανή οξύτητα με στρογγυλές τανίνες στο στόμα. Η εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας πρέπει να είναι περίπου 125°F (52°C). Η μπριζόλα θα είναι ψημένη εξωτερικά, αλλά το εσωτερικό θα είναι κόκκινο και δροσερή στην αφή.
  2.   Medium Rare: Μέτριο προς άψητο. Ένα κόκκινο κρασί μεσαίου σώματος με μέτριες τανίνες συνδυάζεται καλά με μέτρια προς άψητη κοπή. Σκεφτείτε να συνδυάσετε ένα Merlot ή ένα chianti clasico. Εμείς έχουμε πάθει με το• CONQUISTAMOR / Merlot / Papaioannou/Nemea 2015 100% merlot και την ασύλληπτη σχέση ποιότητας τιμής από το Κτήμα Παπαϊωάννου που μας αφήνει για άλλη μια φορά έκπληκτους και αξίζει να δοκιμάσουμε για το βαθύ χρώμα και τα αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων με γλυκά μπαχαρικά. Η εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας πρέπει να είναι περίπου 135°F (57°C). Η κοπή θα είναι ψημένη εξωτερικά και θα έχει ένα ζεστό κόκκινο κέντρο με μια νότα ροζ
  3.   Medium: Μέτρια ψημένο: Ένα κόκκινο κρασί μεσαίου σώματος με πλούσιες τανίνες συνδυάζεται καλά με μέτρια ψημένη κοπή. Σκεφτείτε να συνδυάσετε ένα Cabernet Sauvignon ή ένα Rioja Reserva. Εμείς ποντάρουμε σε ένα σιγουράκι.• ΜΑΥΡΟ 3/Αγιωργίτικο – Μαυροδάφνη-Merlot/Ζαχαρίας / Πελοπόννησος Π.Γ.Ε. Ένα στοίχημα για ένα blend που έβαλε και κέρδισε η οικογένεια Ζαχαριά. Το κρασί δίνει την ευκαιρία στο Αγιωργίτικο να αναδείξει τον φρέσκο φρουτώδη χαρακτήρα του, πλαισιωμένο από την κομψότητα του Merlot, και από μια δόση εκλεπτυσμένης πολυπλοκότητας από τη Μαυροδάφνη. Ένα ιδιαίτερο χαρμάνι, πλούσιο σε αρώμα και τανίνες. Η εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας πρέπει να είναι περίπου 145°F (63°C). Η μπριζόλα θα ψηθεί εξωτερικά και θα έχει ένα ζεστό ροζ κέντρο.
  4.   Medium Well: Μέτρια προς καλά: Ένα μεστό κόκκινο κρασί με υψηλές τανίνες συνδυάζεται καλά με μέτρια προς καλά ψημένη κοπή.. Εμείς περάσαμε την.... ΠΥΛΗ / Cabernet-Syrah-Merlot / κτήμα Μιχαηλίδη / Π. Γ. Ε Δράμα.  Ζωηρά ρουμπίνι. Αρωματικά σύνθετο. Δυναμική παρουσία μικρών φρούτων του δάσους, νότες μαύρης σταφίδας, δάφνης και μπαχαρικών. Κομψό στόμα, γοητευτικές τανίνες, παρατεταμένη ζουμερή αίσθηση βατόμουρου. . Η εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας πρέπει να είναι περίπου 155°F (68°C). Η μπριζόλα θα ψηθεί με μια νότα ροζ στο κέντρο.
  5.   Well Done: Καλοψημένο. : Ένα μεστό κόκκινο κρασί με υψηλές τανίνες συνδυάζεται καλά με καλοψημένη κοπή. Σκεφτείτε να συνδυάσετε ένα Petite Sirah ή ένα Bordeaux. Εμείς λέμε         • ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΟΚΚΑΛΗ/ Cab sauv 18 μήνες βαρέλι / Ηλεία Γεμάτο σώμα, «Ρωμαλέο, αρρενωπό» μονοποικιλιακό Cabernet Sauvignon με μεγάλο αρωματικό βάθος και πλούσιες ζωηρές  σφιχτές τανίνες. Μόνο ένα δυνατό κόκκινο κρέας μπορεί να «το καταφέρει!» Το cab sauv TRILOGIA ανήκει στην κορυφαία έκφραση στην Ελλάδα με πολλούς φίλους. Η εσωτερική θερμοκρασία της κοπής πρέπει να είναι περίπου 165°F (74°C). Η μπριζόλα θα είναι πλήρως ψημένη χωρίς ροζ στο κέντρο και μπορεί να είναι ελαφρώς ¨γκριλιαρισμένη¨ εξωτερικά.
  6.  Το bonus  είναι ένα special one πασπαρτού. +

+ Η συνοδεία κρασιών είναι υποκειμενική και η προσωπική προτίμηση είναι πάντα ένας παράγοντας, γι' αυτό μη διστάσετε να πειραματιστείτε και να βρείτε τον συνδυασμό που σας ταιριάζει καλύτερα. Για τους τολμηρούς λοιπόν  HUF & LUR / Μοσχοφίλερο / Τρουπής / Π.Γ.Ε Μαντινεία  Ζύμωση με γηγενείς ζύμες, παραμονή με τα στέμφυλα σωστά κατάλαβες, ένα γαστρονομικό φυσικό Μοσχοφίλερο, αρωματικό, λουλουδάτο, αλμυρό, λεμονάτο, τραγανό και τρελά καλό, κατά πως μας λέει και η Paula Froelich, της Νew York Post! 


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.